Mässa & Event

En mässa består av så mycket mer än ett gäng tryckta broschyrer och en vepa med företagets logga. Att ställa ut på mässa kan verkligen löna sig om montern är väl genomarbetad och de som står i montern är tillräckligt effektiva.
Mässa & Event

Populära mässa & event

Produkter som är populära hos andra kunder
Chokladask - Enkel  - 60 g färg Silver
En enkel ask fylld med 12 st kvadratiska chokladbitar, varje bit väger 5 gram. Perfekt som giveaway!
fr. 75,00 kr
exkl. moms
Eventtält - Pop Up - 2 x 2
Ett mindre eventtält i pop up modell, perfekt när du inte har så mycket plats men ändå vill synas. Tältet kan konfigureras med olika vägger och trycks i din design.
fr. 5 995,00 kr
exkl. moms
Backdrop - Fasta mått
Backdrop till bandet eller till scenen under eventet. Vi har valt ut de mest populära storlekarna, men självklart kan du få din backdrop i vilken storlek som helst. Kontakta oss med vilka mått du söker så återkommer vi med pris!
fr. 1 395,00 kr
exkl. moms
Loungesoffa - Bred
Extra bred, digitaltryckt loungesoffa som passar perfekt till sommareventet. Soffan trycks i fullfärg på alla sidor vilket gör att du kan designa ditt tryck precis som du vill!
fr. 2 995,00 kr
exkl. moms
Många utställare har kanske inte kunskapen eller tillbehören för att sätta upp en tillräckligt lockande och säljande monter på mässorna. Samma sak gäller olika event; våga ta klivet utanför ramarna (och montern) för att leverera det där eventet som överraskade alla och blev ett minne som de sent kommer att glömma. Med hjälp av inspiration, fantasi och våra produkter för mässa och event kan du skapa en upplevelse för dina kunder som är mer värd än att bara dela ut broschyrer. Det är viktigt att tänka igenom hela mässmontern så du kan få till den viktiga ”röda tråden”, så att kunderna kan se och förstå helheten. Hos Printer finns mängder av produkter som hjälper till att framhäva företagets varumärke på mässor och event.

Tips till mässan

Viktigt är så klart att framhäva de produkter som ni tar med till mässan. Är det mindre produkter kan dessa med fördel placeras i mässhyllor med tryck som visar produkterna på ett snyggt sätt. Om det är många produkter som ska visas är det bra med ett lite större mässbord där det får plats fler saker. Duka upp med profilvatten med företagets logga att bjuda besökarna på, eller varför inte ta med en kaffeapparat och bjuda på kaffe i pappersmuggar med tryck och en bit godis eller kaka till. Allting med företagets logga tryckt på förpackningarna.

Montern på mässan

Allt handlar egentligen om hur stor montern på mässan är. Det är bra att bygga upp montern på kontoret först genom att mäta alla mässmöbler ni behöver, inklusive broschyrställ och vepor för att se hur mycket utrymme som behövs. Se också till att beställa profilkläder med företagets tryck till personalen som kommer att representera företaget på mässan. För event har vi smarta och snygga band som går att trycka på och dela ut till alla inbjudna som ”biljett” så de kan gå ut och in från eventet.

Mässans mest välkomnande monter?

En annan sak att ta hänsyn till vid planering och uppbyggande av monter till mässa är hur mässmöblerna placeras. Det är bra att tänka på flödet in och ur montern, ska den vara öppen och välkomnande? Ställ inte upp mässmöblerna horisontellt mot gången där besökarna passerar, det blir både en fysisk och psykisk blockering för besökarna att ”ta sig in” i montern. Om det dessutom står någon bakom disken och tittar ut för att få ögonkontakt kan detta bli ytterligare en blockering och till och med få besökarna att undvika kontakt. Var istället rörlig i montern på ett spontant sätt, våga ta steget ut ur montern (ja det kan finnas regler om detta) för att engagera besökaren innan dom har passerat.

Engagera mässans besökare

Att välkomnas av någon som tar steget ut ur montern för att erbjuda något kan kanske uppfattas som lite framfusigt om det inte görs på rätt sätt. Tänk på vilket budskap som ska framföras och led in besökaren i montern för att ge bort något eller ännu hellre, utföra något. En tävling, en undersökning, en uppgift, att ställa upp på ett roligt foto (beroende på företagets produkter och vilken typ av besökare som kommer). Engagera besökarna i ert Instagram eller kanske något ni har lagt ut på LinkedIn, för att de ska få tävla om något (presentkort, produkter, upplevelser, konserter etc.). Fundera på hur ni kan knyta an till besökarna, om det finns något gemensamt på mässan ni kan dra nytta av. Det är bra att inleda en första kontakt med frågor som dom inte gärna säger NEJ till. Ett absolut förbud är t ex ”ursäkta får jag störa lite?” eller ”har ni tid en stund?”. Ställ hellre frågor som ”har ni någon gång funderat på (hört talas om) …?”, ”Vill ni vinna ett presentkort på 5000?”. Ta samtidigt något litet backande steg in mot montern så bjuder ni in till att följa. Ha något nära som går snabbt att visa upp eller inleda ett samtal om.

Glada representanter på mässan

En effektivt uppförd monter kan dra många besökares uppmärksamhet till sig men det är lika viktigt att personerna som representerar montern på mässan är engagerade och intressanta. Även här är det viktigt att ha den ”röda tråden” genom samtalet, vad ska min kontakt med besökaren leda till? En öppen och inbjudande monter med engagerade och glada representanter kommer att ge mycket tillbaka till företaget, var så säker!