Fri frakt online    08-550 977 00     hello@printer.se
Printer Kampanjwebb Plast

Därför väljer vi tyg- och papperspåsar framför plastpåsar

Vilken typ av bärkasse som egentligen är bäst för miljön har det länge tvistats om. Plast, papper eller tyg är den stora frågan, och svaret inte är solklart. Detta eftersom olika påsar påverkar miljön på olika sätt. Häng med när vi rätar ut frågetecknen.

Papperspåsar

Fördelen med papperspåsar är att de kommer från en förnybar källa vilket gör att de kan bli till nya pappersprodukter. De kan dessutom brytas ner i naturen ifall de av någon anledning skulle hamna där. Nackdelen är att de kräver mycket energi vid framställningen och att skog skövlas för att framställa pappret.

Tygpåsar

Snygga och slitstarka – en tygpåse kan användas länge, länge. Blir den ofräsch så kan den tvättas och användas igen. Baksidan med tygpåsen är att den är resurskrävande när den tillverkas vilket påverkar miljön negativt. Men – är du rädd om din tygpåse så är den en vinnare i det långa loppet. De är dessutom nedbrytbara i naturen och blir inte till stora sopberg i våra hav. 

Plastpåsar

Ingen har väl missat att detalj- och livsmedelsbranschen har tagit ett helhetsgrepp när det kommer till att minska användandet av plastpåsar? Den 1 juni 2017 fick kunder nämligen börja betala för sina påsar i butiken. Men varför? Plast kräver inte så mycket energi vid framställning och är ett väldigt hållbart material. Men hållbarheten är också problemet med plastpåsarna. De är så hållbara att det tar hundratals år för naturen att bryta ner dem. Och under tiden hamnar många av dem i våra hav – inte så bra för djur och natur alltså. 

Ett är i alla fall säkert: den påse som har minst miljöpåverkan är den som används flera gånger om, vare sig det är plast, papp eller tyg. Vi väljer att jobba med tyg- och papperspåsar eftersom de i slutet av livscykeln kan brytas ner i naturen. 

Tips! Tryck ”jag kan användas flera gånger” eller ”återanvänd mig” på din påse så vet konsumenten att påsen har en lång livstid.  

Dela inlägget

Thanks!
Kontakta oss

Tel: 08 550 977 00
Mail: hello@printer.se

Öppetider:

Mån - Fre 9.00 - 17.00


Thanks!

1. Välj din produkt
2. Gör eventuella produktspecifika val
3. Ladda upp din tryckfil
3. Lägg i varukorgen
4. Checka ut, betalning sker via faktura
Se video

Vi skickar alltid ett korrektur före tryck!

Har du frågor?
Chatta med oss!
Eller kontakta oss på:
08-550 977 00
hello@printer.se