Fri frakt online    08-550 977 00     hello@printer.se
Aluminiumflaska

Därför ska du välja en vattenflaska i aluminium

Du har säkert sett dem i handen på både latteföräldrar och gymbesökare – de trendiga vattenflaskorna i aluminium. Men de är inte bara snygga – aluminiumflaskorna har fler fördelar än så. Här listar vi några av dem.

Lättviktare

En aluminiumflaska väger mindre jämfört med en flaska i glas eller rostfritt stål. Därför är det lättare att bära med sig aluminiumflaskan på till exempel en vandringstur – vare sig den är fylld med vatten eller urdrucken. Dessutom är de ofta försedda med en karbinhake så att du enkelt kan fästa flaskan på ryggsäcken eller på dina kläder. 

Mindre bakterier

Bakterier fastnar inte lika lätt i aluminiumflaskor som i plastflaskor eftersom de är lättare att rengöra. En plastflaska som används om och om igen kan vara en riktig bakteriehärd. Din kära vattenflaska som du använder på gymmet kan ha bakterier i klass med toalettstolar och hundleksaker. I ett test som genomfördes av Treadmill reviews visade det sig att vattenflaskor som inte hade diskats på en vecka hade ungefär 300 000 bakteriekolonier per kvadratcentimeter!

BPA-fritt

I vissa plastföremål förekommer ämnet Bisfenol A (BPA) som är hormonstörande och kan påverka människans fortplantningsförmåga, störa hjärnans utveckling och ge ökad känslighet för bröstcancer. BPA finns främst i flaskor och andra plastprodukter i en hård klar plast, märkta med siffran 7, vilket kan vara en anledning att välja en flaska i aluminium istället. Se bara till så att din aluminiumflaska inte har ett plasthölje på insidan. Ett sådant kan nämligen innehålla BPA.

Dela inlägget

Thanks!
Kontakta oss

Tel: 08 550 977 00
Mail: hello@printer.se

Öppetider:

Mån - Fre 9.00 - 17.00


  Thanks!

  1. Välj din produkt
  2. Gör eventuella produktspecifika val
  3. Ladda upp din tryckfil
  3. Lägg i varukorgen
  4. Checka ut, betalning sker via faktura
  Se video

  Vi skickar alltid ett korrektur före tryck!

  Har du frågor?
  Chatta med oss!
  Eller kontakta oss på:
  08-550 977 00
  hello@printer.se