Fri frakt online    08-550 977 00     hello@printer.se

Slopa engångsflaskorna!

Att använda jordens resurser som om det inte fanns någon morgondag kommer inte att fungera i längden – det är nog de flesta överens om. Samtidigt konsumerar vi färdigförpackat vatten på plastflaska som aldrig förr, något som varken är bra för miljön eller ekonomin.

I Sverige är vi bortskämda med alldeles färskt vatten direkt från kranen. Trots det kånkar vi hem litervis med flaskvatten från butiken – vatten som kan ha stått i butiken länge. Att hela tiden köpa engångsförpackningar på detta sätt är såklart en enorm miljöbov. Som tur är har vi ett etablerat system för återvinning – nämligen pantsystemet. Men långt ifrån alla pantar sina plastflaskor och i de allra flesta länder finns inte ens den möjligheten. 

Att panta och återvinna sina plastflaskor är bra. Men det är inte bara där som engångsflaskorna påverkar miljön. Att producera och leverera en liter flaskvatten drar minst 300 gånger mer energi än att tappa upp en liter vatten från kranen, enligt Svenskt Vatten. Kranvatten är dessutom lokalproducerat och distribueras i ledningar vilket är väldigt energisnålt. 

Att välja kranvatten istället för flaskvatten är dessutom bättre för ekonomin. Vatten på engångsflaska är nämligen minst 250 gånger dyrare än kranvatten. En liter kranvatten kostar i genomsnitt 4 öre i Sverige. Då är både produktion, distribution och skydd av våra vattentäkter inräknade.

Så istället för att släpa hem gammalt vatten på flaska – investera i en ordentlig flaska och fyll på den med kranvatten. Bra för dig och bra för miljön!

Därför ska du välja en vattenflaska i aluminium

Du har säkert sett dem i handen på både latteföräldrar och gymbesökare – de trendiga vattenflaskorna i aluminium. Men de är inte bara snygga – aluminiumflaskorna har fler fördelar än så. Här listar vi några av dem.

Lättviktare

En aluminiumflaska väger mindre jämfört med en flaska i glas eller rostfritt stål. Därför är det lättare att bära med sig aluminiumflaskan på till exempel en vandringstur – vare sig den är fylld med vatten eller urdrucken. Dessutom är de ofta försedda med en karbinhake så att du enkelt kan fästa flaskan på ryggsäcken eller på dina kläder. 

Mindre bakterier

Bakterier fastnar inte lika lätt i aluminiumflaskor som i plastflaskor eftersom de är lättare att rengöra. En plastflaska som används om och om igen kan vara en riktig bakteriehärd. Din kära vattenflaska som du använder på gymmet kan ha bakterier i klass med toalettstolar och hundleksaker. I ett test som genomfördes av Treadmill reviews visade det sig att vattenflaskor som inte hade diskats på en vecka hade ungefär 300 000 bakteriekolonier per kvadratcentimeter!

BPA-fritt

I vissa plastföremål förekommer ämnet Bisfenol A (BPA) som är hormonstörande och kan påverka människans fortplantningsförmåga, störa hjärnans utveckling och ge ökad känslighet för bröstcancer. BPA finns främst i flaskor och andra plastprodukter i en hård klar plast, märkta med siffran 7, vilket kan vara en anledning att välja en flaska i aluminium istället. Se bara till så att din aluminiumflaska inte har ett plasthölje på insidan. Ett sådant kan nämligen innehålla BPA.

Så mycket vatten bör du dricka varje dag

Få bättre hy genom att dricka mycket vatten! Gå ner i vikt genom att dricka mycket vatten! Ersätt sportdrycken med vatten! Argumenten för varför du bör dricka mycket vatten har genom åren varit många. Men stämmer det verkligen att du ska hinka i dig vatten även när du inte är törstig? Vi reder ut frågetecknen.

Myterna kring vårt vattendrickande återkommer titt som tätt i media runt omkring oss och vatten har genom åren sagts lindra både det ena och det andra. Men faktum är att du inte behöver dricka vatten om du inte är törstig. Hur mycket vatten du behöver dricka avgörs av faktorer såsom kroppsvikt, hur mycket du rör på dig och hur varmt det är. 

Drick mer när det är varmt

Riktigt varma dagar är det viktigt att fylla på med vatten även om du inte är törstig enligt Mats Rundgren, universitetslektor och forskare vid institutionen för fysiologi och farmakologi vid Karolinska Institutet. Vi ignorerar oftare törstkänslan i sportsammanhang då vi verkligen skulle behöva fylla på med vätska säger Mats. Istället för att fylla på under tiden vi idrottar dricker till exempel vissa långdistanslöpare vatten i förväg, vilket är poänglöst. Kroppen kan nämligen inte lagra överskott av vatten och det är då vi riskerar att drabbas av vattenförgiftning. 

Det magiska antalet liter vatten som en vuxen människa bör få i sig om dagen är 1,5 – 2 liter vatten. Det kan låta som mycket om du tänker dig att du ska dricka en stor PET-flaska om dagen, men det är den totala vätskemängden som menas. Alltså vad du får i dig genom mat och all annan dryck såsom kaffe och te.

Sötsugen eller törstig?

Även om du inte ska behöva dricka vatten då du inte är törstig, så finns det faktiskt tillfällen då du kan vara törstig utan att känna det. Istället kan det känns som att du är sötsugen. Märker du att sötsuget smyger sig på under eftermiddagen kan du prova att dricka vatten istället för att äta något sött. Först då kan du avgöra om du verkligen var sötsugen eller om du egentligen bara var törstig. 

Gympapåsens comeback!

Vem minns inte den klassiska gymnastikpåsen i tyg med dragsko som många av oss fick sy i syslöjden? Få trodde kanske att dessa gympapåsar flera år senare skulle bli en trendig accessoar buren av både trendnissar och gemene man.

Ryggsäcken, som länge haft en töntstämpel, återfick sin trendstatus för några år sedan när den började synas hos de stora modehusen och strax därefter hos kedjorna. Sedan dröjde det inte länge förrän den gamla klassikern gymnastikpåsen red på vågen av ryggans framgång. Vips så var det inte bara barn som skulle ta med sig gymnastikkläder till idrotten som gled runt med tygpåsen på ryggen. Efter att den trendkänsliga klicken av befolkningen anammat gympapåsens comeback, blev den snart mainstream. 

Bra till det mesta

Men den är inte bara trendig! Gympapåsen är dessutom praktisk och har flera användningsområden. Förutom det uppenbara – att ta med träningskläder i den, så kan du använda den till att kånka hem matvaror i eller att förvara varma extrakläder i när du är på festival/kick-off/båttur. Det bästa är att den är så lätt att ta med sig – den tar nästan ingen plats alls.

Därför väljer vi tyg- och papperspåsar framför plastpåsar

Vilken typ av bärkasse som egentligen är bäst för miljön har det länge tvistats om. Plast, papper eller tyg är den stora frågan, och svaret inte är solklart. Detta eftersom olika påsar påverkar miljön på olika sätt. Häng med när vi rätar ut frågetecknen.

Papperspåsar

Fördelen med papperspåsar är att de kommer från en förnybar källa vilket gör att de kan bli till nya pappersprodukter. De kan dessutom brytas ner i naturen ifall de av någon anledning skulle hamna där. Nackdelen är att de kräver mycket energi vid framställningen och att skog skövlas för att framställa pappret.

Tygpåsar

Snygga och slitstarka – en tygpåse kan användas länge, länge. Blir den ofräsch så kan den tvättas och användas igen. Baksidan med tygpåsen är att den är resurskrävande när den tillverkas vilket påverkar miljön negativt. Men – är du rädd om din tygpåse så är den en vinnare i det långa loppet. De är dessutom nedbrytbara i naturen och blir inte till stora sopberg i våra hav. 

Plastpåsar

Ingen har väl missat att detalj- och livsmedelsbranschen har tagit ett helhetsgrepp när det kommer till att minska användandet av plastpåsar? Den 1 juni 2017 fick kunder nämligen börja betala för sina påsar i butiken. Men varför? Plast kräver inte så mycket energi vid framställning och är ett väldigt hållbart material. Men hållbarheten är också problemet med plastpåsarna. De är så hållbara att det tar hundratals år för naturen att bryta ner dem. Och under tiden hamnar många av dem i våra hav – inte så bra för djur och natur alltså. 

Ett är i alla fall säkert: den påse som har minst miljöpåverkan är den som används flera gånger om, vare sig det är plast, papp eller tyg. Vi väljer att jobba med tyg- och papperspåsar eftersom de i slutet av livscykeln kan brytas ner i naturen. 

Tips! Tryck ”jag kan användas flera gånger” eller ”återanvänd mig” på din påse så vet konsumenten att påsen har en lång livstid.  

Vi siar 2018

Det är dags att titta lite i kristallkulan för 2018. 
Att förutspå vad som kommer bli de mest populära produkterna under året är kanske inte helt lätt, men vi på Printer vill ändå försöka. Om vi prickar rätt återstår att se…

Länge leve tygpåsen!
Sedan föregående år tar de flesta butiker betalt för sina plastpåsar, detta efter direktiv från EU för att få européerna att minska användningen av plast. Hållbarhetsfrågan har på många sätt kommit att bli en het fråga. Priset på plastpåsen har gett tygpåsen en revansch. Nu kan tygpåsen bli både en vandrande reklampelare men även ett led i ett hållbarare samhälle. Perfekt gåva till dina kunder!

Reflex – Smart in the dark
Gör dig och dina kunder synliga under vinterhalvåret med våra storsäljande reflexer. Beställ med eget tryck och utseende så kan vi hjälpa er att blinga upp dig och dina kunders promenader samtidigt som ni gör reklam för ert företag.

Mobilskalet, mäkta populärt
Över 80% av Sveriges befolkning har en smartphone. Se det som en gratis reklamplats att annonsera ert budskap och företag på. Helt klart en av de mest mobila sätten att marknadsföra sig på i dag.

Ladda batterierna
Powerbanks med tryck och gravyr – Hos oss på Printer kan du matcha era laddare med ert varumärke. Smidigt at ha med sig och en uppskattad gåva till kunder och personal.

Ladda relationerna på bästa sätt!

Klädd favorit
T-shirten är utan tvekan en av världens mest populära profilprodukter, och det inte utan orsak. En snygg t-shirt är alltid en uppskattad gåva och perfekt att dela ut på mässor och events. Och varför inte fixa träningströjor till era nya och befintliga kunder.

Aktiv accessoar
Vi tror stenhårt på gympapåsen. Passar alla, stora som små, vem vill vara utan en  gympapåse? Funkar lika bra för träningskläderna som för festskorna. Och där påsen är syns ni med ert tryck!

Energigivande
Träningstrenden pekar spikrakt uppåt och verkar aldrig ta slut! Varför inte haka på trenden med ditt företag och profilera er med egna energidrycker.

Ett mumsigt inslag
Godis och i synnerhet choklad gillas alltid, oavsett om du ska stå på mässa eller bara vill få kunderna på gott humör. Vi erbjuder ett brett utbud av olika chokladsorter och många olika valmöjligheter på tryck och utseende.

Stekande rätt
Solskydd är en nödvändigt ont. Se till att dina kunder är utrustade inför kommande soldagar med ert egna solskydd med tryck.

Bli inte bränd och beställ redan idag!

En glödhet gåva
Grilla snyggt med grilltillbehör med tryck. En uppskattad presentreklam till företag, kunder och anställda inför kommande grillsäsong.

Rekommenderat Företag 2017

Printer rekommenderat företag 2017

 I dag är vi lite extra stolta och glada – Vi har blivit utsedda till Rekommenderat Företag 2017 av RECO.

Vår styrka och vår vision på Printer är att alltid leverera bästa tryckresultat till bästa pris. Hos oss behöver du aldrig oroa dig för omotiverade kostnader. Du får personlig service och vi tar hand om alla steg från beställning till slutleverans. Därför är det extra kul att ni har uppmärksammat detta och är precis så nöjda som vi vill att ni ska vara.

Stort tack för alla rekommendationer!

Vill du läsa vad folk tycker om oss? Besök våran sida på reco.se.

Nya Printer.se

Nya Printer.se

Nystart för Printer! Inte nog med att vi ändrat vårt namn (en smula), vi har också gjort om vår hemsida med en massa nya smarta funktioner och inte minst nya produkter.

Större sortiment

Vårt utbud har fyrdubblats och det växer hela tiden. Med ännu fler alternativ så att du kan hitta exakt det du söker efter. Saknar du ändå något? Kontakta oss så försöker vi lösa det.

Lättare navigation

Det är nu ännu smidigare att navigera på vår sida. Vi har uppdaterat sidan med fler kategorier och tydligare uppdelning så att du snabbt hittar det du letar efter. Sökflikarna inom varje kategori är större så att du får en tydligare överblick och snabbare hittar rätt. Hemsidan har dessutom fått en ny design med ett större och mer responsivt utsnitt.

Se produktfärgen direkt

När du kikar på en produkt och väljer mellan olika produktfärger ser du nu direkt hur färgerna kommer att se ut på just den produkt du har valt. Det finns fler färgnyanser än tidigare och du kan också välja tryckfärg på en gång – upp till fyra tryckfärger per produkt.

Det totala produktpriset visas direkt

Till sist kan du nu även se det totala produktpriset direkt när du klickat in på en produkt. Du väljer hur stort antal produkter och vilket tryck du vill ha och priset justeras då direkt. Tydligt uppdelat i allt från tryckkostnad till fraktpris och startkostnad. Kan det bli smidigare?

Välkommen till Printer 2.0!

Välj rätt profilprodukt för ditt företag

Profilprodukter är ett effektivt sätt för att stärka ditt varumärke. Med rätt produkter skapar du inte bara en enhetlig känsla kring ditt företag, du har också möjlighet att nå nya kunder. Det finns en hel uppsjö av profilprodukter, för att göra valet lättare har vi samlat några handfasta tips.

Vad är syftet med profilprodukten?

En av de första frågorna du bör ställa dig själv är vad du ska använda profilprodukten till. Är det för intern eller extern brandning – ska det fungera som en give-away till potentiella kunder eller ska det användas internt för att skapa en enhetlig känsla på kontoret? Vad kontoret behöver överensstämmer inte nödvändigtvis med kundens behov.

Ska profilprodukten fungera som en give-away på ett större event kan det vara värt att tänka ytterligare ett varv för att skapa en produkt som syns i bruset och som uppmanar till interaktion. Ju festligare produkt desto större chans att mottagaren väljer att sprida den även genom bilder på sociala medier. Varför inte sätta upp en ”tatueringsstudio” med gnuggisar? Eller satsa på roliga glasögon eller galna hattar som inbjuder till utklädnad.

Vilken typ av profilprodukt känns naturlig för ditt varumärke?

Såväl typ av profilprodukt som materialval sänder ut signaler kring vilket typ av företag ni är. Utnyttja det och låt profilprodukten bli en förlängning av vad ditt varumärke står för.

Är hälsan i centrum? Satsa på en vattenflaska eller shaker. Är miljömedvetenhet en viktig del av varumärkesplattformen? Satsa på tygkassar i återvunnen juteväv. Är ni ett premiummärke? Lyxa till det med högtalare. Är barnfamiljer huvudmålgruppen? Satsa på något lekfullt som en frisbee eller visa att ni bryr er om dem med reflexer. Det viktiga är att produkten känns naturlig för ditt varumärke.

Hur ska företaget synas på profilprodukten?

Utgå från din logotyp och grafiska profil när det kommer till färgval av profilprodukten.
Fundera på hur mycket information du vill ha med, räcker det med logotypen eller ska du få plats med en tagline eller kontaktuppgifter också?
Logotypen kan tryckas med en rad olika tekniker, allt från flerfärgstryck till gravyr.
Är du osäker på hur du bäst framhäver din logotyp? Tveka inte att höra av dig, vi har lång erfarenhet av att hjälpa kunder med sin marknadskommunikation.

En sista checklista innan du beställer dina profilprodukter

Här är några sista saker att tänka igenom innan du beställer din profilprodukt:

– Vad vill du signalera med profilprodukten?
– Vilka färger fungerar bäst med företagets grafiska profil?
– Vad ska du märka produkten med: Bara logotyp eller också kontaktuppgifter?
– Hur mycket är du villig att betala för produkten?

Du hittar alla våra profilprodukter här.

Välj rätt penna med tryck för ditt företag

Välj rätt penna med tryck

Ingen reklampryl känns så klassisk och all-round som pennan. Och anledningen till det är enkel: Alla behöver pennor! Kolla bara hemma hos dig, där finns säkert pennor från en uppsjö olika företag. Allt ifrån hantverkare du har haft kontakt med, restauranger du besökt eller pennan från mäklaren när du köpte din bostad.

Typen av penna som du väljer för ditt företag säger också en del om ditt företag. Är ditt företag en lyxig Reservoarpenna eller är det en miljömedveten bläckpenna i trä? Pennor finns i himlens alla färgkombinationer vilket gör att du kan matcha den med färgerna i din logotyp vilket ger ett unikt och professionellt intryck.

Bläckpennor

Bläckpennor finns i plast, kartong och metall. Alla kan tryckas på och pennor i metall går även att märkas med gravyr. Har du hög åtgång på pennor, låt säga att du har en restaurang eller konferensanläggning, så kanske man inte vill investera för många kronor per penna. Det finns fina bläckpennor för någon krona styck när man beställer lite större kvantiteter.

Blyertspennor

Vid konferensanläggningar brukar det dock vara populärt att använda blyertspennor, aningen med stift eller den gamla hederliga pennan som behöver vässas med jämna mellanrum. Blyertspennor kan även vara att rekommendera för idrottsklubben eller föreningen som arrangerar tävlingar eller kanske tipspromenader.

Touch-pennor

Har ditt företag anställda som använder läsplattor eller smartphones i sitt arbete kan en penna med touch-funktion vara att rekommendera. Där är antingen baksidan eller stiftsidan på pennan utrustad med en yta som fungerar med din touch-skärm. Sitter touch-ytan där stiftet kommer ut så finns det ett hål i ytan där stiftet kommer ut. Touch-pennor finns i flera olika utföranden och färger.

Bra att tänka på när du köper pennor

Innan du bestämmer dig för vilken penna du ska beställa kan det vara bra att tänka igenom följande:

– Vilka färger bör vi hålla oss till på pennan?
– Vad ska vi märka pennan med: Bara logotyp eller även kontaktuppgifter?
– Hur många pennor kan vi sprida per år?
– Hur mycket är vi villiga att betala per penna?
– Vad vill vi signalera med vår penna?

Thanks!
Kontakta oss

Tel: 08 550 977 00
Mail: hello@printer.se

Öppetider:

Mån - Fre 9.00 - 17.00

Thanks!

1. Välj din produkt
2. Gör eventuella produktspecifika val
3. Ladda upp din tryckfil
3. Lägg i varukorgen
4. Checka ut, betalning sker via faktura
Se video

Vi skickar alltid ett korrektur före tryck!

Har du frågor?
Chatta med oss!
Eller kontakta oss på:
08-550 977 00
hello@printer.se