Fri frakt online    08-550 977 00     hello@printer.se
vektoriserad logotyp

Vad är en vektoriserad logotyp?

Vektoriserad logotyp – alla som jobbar med marknadsföring, särskilt inom området tryck och profilmaterial har någon gång blivit uppmanad att ”skicka en vektoriserad logga”. Men vad menas då med att en logotyp, eller egentligen en bild är vektoriserad?

Vektoriserade bilder är grafik som är punktuppbyggda. De går att förstora och dra upp utan att bilden förlorar kvalitet och blir ”pixlig”. Bilderna är vanligen skapade i program som Illustrator eller Photoshop som tillhör Adobe-familjen, men även Gimp är ett förekommande program.

En vektoriserad bild kan dock komprimeras på förstörande vis genom att sparas som en .jpeg-fil. Motsatsen är en icke förstörande komprimering där filformat som .tiff och .psd är vanliga.

Utan att öppna en fil kan man till viss del avgöra om en fil är vektoriserad. Har filen ändelsen .svg är det garanterat en vektoriserad fil då svg står för Scalable Vector Graphics. Filformat som är icke förstörande är även .tiff, .psd (Photoshopfiler) och .eps. Är en PDF sparad på rätt sätt kan även den innehålla vektorgrafik.

När du trycker hos oss på PRINTER så hjälper vi dig självklart med att se om din fil eller logotyp är vektoriserad. Är den inte det kan våra duktiga grafiker hjälpa er med detta.

Dela inlägget

Thanks!
Kontakta oss

Tel: 08 550 977 00
Mail: hello@printer.se

Öppetider:

Mån - Fre 9.00 - 17.00

Thanks!

1. Välj din produkt
2. Gör eventuella produktspecifika val
3. Ladda upp din tryckfil
3. Lägg i varukorgen
4. Checka ut, betalning sker via faktura
Se video

Vi skickar alltid ett korrektur före tryck!

Har du frågor?
Chatta med oss!
Eller kontakta oss på:
08-550 977 00
hello@printer.se